Twitter’dan Trolleri Üzecek İki Yeni Özellik

Görsel: Depositphotos

Spam tweetler ve troll hesaplar ile başı dertte olan Twitter, bu tür olumsuz durumlara karşı önlem olarak geliştirdiği iki yeni özelliğini duyurdu.

Twitter’ın bildirimler için duyurduğu yeni özellikler sayesinde, kullanıcılar kendileriyle iletişime geçen hesapları ve görmek istedikleri içerikleri artık daha rahat kontrol edebilecek.

Bildirim Ayarları

Bazen herkesten bildirim almak can sıkıcı olabilir. Bu durumun farkında olan Twitter ise kullanıcılara bunu manuel olarak ayarlayabilecekleri yeni bir özelliği kullanıma sunmuş durumda. Kullanıcılar bundan böyle alacağı bildirimleri sadece takip ettiği kişiler ile sınırlandırabilecek. Ayrıca kullanıcı deneyimini etkileyen herhangi bir durum söz konusu olmayacak.

Kullanıcılar ayrıca Bildirim Ayarları ekranına doğrudan bildirim sekmesine eklenen küçük ayar ikonu üzerinden ulaşabilecek.

Kalite Filtresi (Quality Filter)

Hatırlarsanız 2015’in Şubat ayında Twitter, doğrulanmış hesaplar için Kalite Filtresi (Quality Filter) adında yeni bir özelliği kullanıma sunmuştu. Buna göre bu hesaplar tehdit, küfür veya spam içeren tweetleri bildirim alanında gizleyebileceklerdi. Şimdi ise bu özellik diğer kullanıcılar için de aktif edilmiş durumda.

Kullanıcılar bildirim ayarlarından Kalite Filtresi’ni aktif ettiklerinde, Twitter’ın hesapların davranışları ve yapısına göre çeşitli sinyaller üzerinden tespit ettiği tweetler filtreye girecek. Yani birden fazla paylaşılan aynı tweetler veya otomatize edilen tweetler kullanıcıların bildirim ekranında gözükmeyecek. Bu sayede kullanıcıların Twitter’daki deneyim kalitesi arttırılmış olacak.

Ancak burada ilgili özelliğin bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdiğini vurgulamak gerekiyor. Öyle ki Twitter, otomatize edilen tweetlerin hangi yapıya sahip tweetlerden oluştuğunu söylemiyor. Dolayısıyla sosyal medya yönetim araçları kullanarak tweetleri otomatik olarak gönderen bireysel hesap ve markaların da bu filtreye takılıp takılmayacağı bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak net bir açıklama yapılmamış olsa da, kullanıcıların dilediği zaman bu özelliği kapatabildiğini de belirtmek gerekiyor.