Google’ın Hizmet Şartları Güncellendi. Ayarlamalara Dikkat!

Google Gizlilik

Google dün gece Hizmet Şartları’nda bazı değişikliklere gitti. Değişiklikler arasında; kullanıcının profil adı ve profil fotoğrafını kullanma, mobil cihaz güvenliği ve şifrelerin gizliliği hakkında detaylar var.

Dün gece Google, resmi sitesinde paylaştığı yazıda Google Hizmet Şartları ile alakalı birkaç değişikliğe gittiğini duyurdu. Değişikliklerin bildirimi kullanıcılara e-posta aracılığıyla da bildirildi.

11 Kasım 2013 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan değişiklikler arasında en dikkat çeken madde ise Google’ın profil adımızı ve profil fotoğraflarımızı Google ürünlerinde kullanmak istemesiyle alakalı. Sadece profili herkese açık olan kullanıcıların isim ve fotoğraflarını kullanacağını belirten Google, böyle birşeyi istemeyen kullanıcıların bilgilerini de belirtilen Google ürünlerinde kullanmayacağını bildirdi. Adının ve fotoğrafının kullanılmasını istemeyen kullanıcılar BURADAKİ adrese tıklayarak açılan sayfanın alt kısmında gerekli ayarlamaları yapabilirler.

Bilgilerimizin Google ürünlerinde kullanılması ne anlama geliyor?

İlgili sayfada adımızın ve fotoğraflarımızın Google ürünlerinde kullanılması için onay verdiğimiz takdirde, Google’ın deyişiyle Paylaşılan Öneriler sistemine girmiş oluyoruz. Paylaşılan Öneriler sistemini ise şu şekilde açıklayabiliriz: Örneğin, Paylaşılan Öneriler sistemini onayladık ve Play Store’a girip bir uygulamayı +1’ledik. Daha sonra bir arkadaşımız Play Store’a girdiği zaman bu uygulamanın, bizim tarafından +1’lendiğini görüyor. Yani Google bu uygulamayı arkadaşımıza önermiş oluyor. Başka bir örnek verecek olursak internet üzerinden +1’lediğimiz bir şirketin Google’a verdiği reklamların altında adımız ve fotoğraflarımız o şirketin reklamını gören arkadaşlarımıza gözüküyor (Arkadaşın bu şirketi +1’ledi şeklinde). Bunlar gibi diğer Google ürünlerinde yaptığımız hareketlerde de (+1’ler, incelemeler, takipler, paylaşımlar vs) sistem aynı şekilde çalışacak. Bununla ilgili Google’ın verdiği birkaç örneği aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Paylaşılan Öneriler
Paylaşılan Öneriler

Paylaşılan Öneriler ile alakalı Google’ın bilmemizi istedikleri ise şunlar:

  • Denetim sizdedir: İçeriğiniz yalnızca siz tercih ettiğinizde paylaşılır ve paylaşılan öneriler içeriğinizi veya etkinliğinizi kimlerin görebileceğini etkilemez.
  • Arkadaşlarınızın çevrimiçi olarak iyi içerikleri bulmasına yardımcı olması açısından etkinlikleriniz (incelemeler, +1’ler, takipler, paylaşımlar gibi) ticari veya tanıtım amaçlı diğer bağlamlarda adınızla ve fotoğrafınızla birlikte kullanılabilir.
  • Reklamlardaki paylaşılan öneriler konusunda, arkadaşlarınızın hoşunuza giden içeriği bulmasına (ve hoşunuza gitmeyen içerikten kaçınmasına) yardımcı olması için adınızın ve fotoğrafınızın kullanılıp kullanılamayacağını seçebilirsiniz; bunu sayfanın alt tarafındaki ayarla denetleyebilirsiniz.
  • Paylaşılan önerilerde gösterilen ad ve fotoğraf Google+‘da seçmiş olduğunuz herkese açık profil adı ve fotoğrafıdır.

Google’ın Hizmet Şartları’nda duyurduğu diğer değişiklikler ise Google’ın mobil cihaz güvenliğimiz ve şifrelerimizin gizliliği konusunda bizlere verdiği tavsiyeler ile bu konudaki bizim sorumluluklarımız ile alakalı.

Google Hizmet Şartları’nın güncellenmiş haliyle tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.