LinkedIn’e Kullanıcı Engelleme Özelliği Geldi

LinkedIn

LinkedIn’in yeni engelleme – bloklama özelliği ile artık istemediğiniz kullanıcıları engelleyebileceksiniz.

İş dünyasının popüler sosyal medya platformu LinkedIn, resmi blogunda yaptığı açıklama ile platforma kullanıcı engelleme özelliğini getirdiğini duyurdu.

LinkedIn’in güvenlik biriminden sorumlu Paul Rockwell, sitede yaptığı açıklamada, kullanıcılar tarafından gelen yoğun istek üzerine bu özelliği aktif ettiklerini belirtti. Kullanıcılar tarafından platformda eksik olarak görülen bu özellik için Change.org sitesi üzerinden bir imza kampanyası dahi oluşturulmuştu. LinkedIn’in de kullanıcı engelleme özelliğini aktif ettiğini duyurmasının ardından başlatılan  bu imza kampanyası başarıya ulaşmış oldu.

Basit bir özellik gibi görünse de aslında geliştirilmesinin oldukça zor olduğunu belirten Rockwell, bunun için ürün ve özelliklerin entegrasyonu için yeni kullanıcı arayüzü tasarladıklarını belirtti.

Buna da bir göz atın >> LinkedIn Hesabı Açmak İçin 9 Sebep

Bir kullanıcıyı engelleme istediğinizde bunun için yapmanız gereken; kullanıcının profil sayfasını açıp “kullanıcıya Inmail gönderin” kısmının yanındaki küçük ok ikonuna tıklayıp açılan menüden “Engelleyin veya rapor edin” seçeneğine tıklamak (Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi).

LinkedIn Engelleme özelliği
LinkedIn Engelleme özelliği

Kullanıcı engelleme özelliği ile birlikte LinkedIn ayarlarında bazı değişikliğe de gidildi. Kısaca bunlar;

  • Disconnecting: Ağınızdaki herhangi bir LinkedIn üyesi için varolan bir bağlantıyı kaldırmanızı sağlar.
  • Customize Your Public Profile: Herkese açık olan profilinizin arama motorları tarafından keşfedilebilir olmasını veya olmamasını yönetmenizi sağlar.
  • Activity Broadcasts: Diğer kullanıcıların profil sayfanızda; yapılan öneriler, takip edilen şirketler vs gibi güncellemelerinizi görüp göremeyeceklerini ayarlamanızı sağlar.
  • Photo Visibility: Profil fotoğrafınızı kimlerin görebileceğini ayarlamanızı sağlar.
  • Profile Viewing: Bir başka kullanıcının profilini ziyaret etmeniz sonucu karşı tarafa giden bildirimde sizin profilinizin o kullanıcıya nasıl görüneceğini ayarlayabilmenizi sağlar.